Behandelingen

Voordat ik aan de slag ga

Intake

Wanneer je mijn praktijk voor het eerst bezoekt, zal ik beginnen met een intake. Daarbij zal ik in ieder geval gegevens en noodzakelijke informatie opslaan in het dossier. Denk hierbij aan je NAW-gegevens, je mobiele nummer, geboortedatum en e-mailadres.

Afhankelijk van jouw hulpvraag zullen daar nog een aantal vragen bijkomen.

Wanneer je onder behandeling bent bij een fysiotherapeut, arts, specialist of wanneer je medicatie neemt, is het aan te bevelen dit aan te geven tijdens de intake.

Functietesten

Wederom afhankelijk van jouw hulpvraag is het ook mogelijk dat ik het nodig vind om functietesten te doen op groepen spieren of op gewrichten. Ik ben geen fysiotherapeut en al helemaal geen dokter. Verwacht dan ook niet van mij dat ik een diagnose stel naar aanleiding van die testen. Die testen voer ik alleen uit om te bepalen of ik in staat ben jou te behandelen.

 

Administratie

Van mijn doen en laten houd ik een administratie bij. Ik noem dat het cliëntendossier. Je hebt te allen tijde het recht je eigen cliëntendossier in te zien.

De gegevens uit het dossier zullen nimmer met derden gedeeld worden zonder jouw schriftelijke toestemming.     Ook niet met je fysiotherapeut of (huis)arts.

Alle behandelingen

Sportmassage

Sportmassage is een stevige, diepe massagevorm die er op gericht is de doorbloeding van de spieren en de huid te stimuleren. Door de gestimuleerde bloedcirculatie worden zuurstof en voedingsstoffen in de spieren en de huid aangevoerd en vocht en afvalstoffen afgevoerd. Een sportmassage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel van de spieren.

Anders dan de naam doet vermoeden is deze vorm van massage niet uitsluitend bedoeld voor sporters. Ook wanneer je door werk of hobby klachten hebt ontwikkeld kan deze massage je helpen.

Maar je hoeft niet te wachten totdat je klachten hebt. Een sportmassage kan ook preventief worden ingezet om te voorkomen dat er klachten ontstaan.

Tapen & Bandageren

Sporttape en bandages

Tape is niet-elastisch klevend materiaal. Het wordt met name aangelegd als ondersteuning van gewrichten of spieren. Door goed een aangelegde tape wordt ongewenste bewegingen beperkt of voorkomen. Het grote voordeel van tape is dat er heel goed op de blessure gerichte accenten gelegde kunnen worden. Tape kent echter ook nadelen. Zeker als die langer op de huid moet blijven. Denk hierbij aan huidirritaties of inklemming door te straks zittende tape.

In tegenstelling tot sporttape zijn bandage die ik gebruik elastisch klevend. De bandages die ik aanleg zijn meestal een onderdeel van tape.

Voordat ik een tape kan en ga aanleggen zal ik zeker eerst functietesten uitvoeren op het aangedane lichaamsdeel. Afhankelijk van de hulpvraag kan het noodzakelijk zijn dat ik contact heb met je fysiotherapeut of arts.

Medical taping

Medical Taping wordt ook wel Kinesiotaping genoemd.

Daar waar sporttape gebaseerd is op het immobiliseren, berust deze vorm van taping op het ondersteunen van spieren en gewrichten. Bij deze tapetechniek wordt de opperhuid iets opgetild ten opzichte van de onderhuid waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat. Hierdoor ondersteunt de tape het lichaamseigen genezingsproces. Het toepassingsgebied van deze tapetechniek kun je best breed noemen.

Zowel ter ondersteuning van spieren en gewrichten, als (na)behandeling bij blessures, vochtophoping, pijndemping tot vermindering van klachten bij hooikoorts.

Neem gerust contact met me op als je wilt weten of en hoe ik je kan helpen.

Vervanging

Is uw eigen verzorger verhinderd voor een wedstrijd of training? Bel mij vrijblijvend naar de mogelijkheden tot tijdelijke vervanging!

Jérôme

Ontspanningsmassage

Het pure genieten. Kom heerlijk tot rust en geniet.

Laat de drukte van alle dag even los, ontspan en neem even de tijd om tot jezelf te komen.

Een ontspanningsmassage is een massage direct op de huid met behulp van een goede massagecrème. Deze techniek is minder diep en blijft oppervlakkig. Ervaar de kracht van de zachte aanraking.

Net als bij zo veel zaken hoef je niet te wachten totdat er klachten zijn. Ontspanningsmassage werkt ook heel goed preventief in een poging de klachten voor te blijven.

Triggerpoint

Triggerpoints staan ook wel bekend als spierknopen. Het zijn microspierverkrampingen binnen in een spier die aanvoelen als pijnlijke verhardingen, de spierknoopjes. Door die verkramping ontstaat een tekort aan doorbloeding gevolgd door een tekort aan zuurstof. Hierdoor ontstaat een overgevoelige plek. De oorzaak van een triggerpoint kan verschillend zijn en vaak niet te achterhalen.

Door druk uit te oefenen op deze triggerpoints ontstaat er vaan een nare pijn. De meeste triggerpoints kennen ook een uitstralingsgebied voor wat betreft de pijngewaardwording. De zogenaamde referred pain. Wanneer de techniek van de druk effectief is, wordt een verlichting gevoeld. De klant ervaart dit door pijnvermindering of verminderde uitstraling. Ik zelf voel dat meestal doordat het weefsel minder weerstand biedt tegen mijn druk en verzacht. De behandeling wordt afgesloten door een lichte deelmassage om de doorbloeding van spieren en huid extra te bevorderen.